Monday, August 13, 2007

Cafeperle imponerer i hip badeby (****)


Stemningen er helt afslappet og sommermaden delikat på Tisvildeleje Caféen i et af Sjælland smukkeste områder.

Af Henrik Palle, ibyen.dk

I den nordsjællandske badeby Tisvildeleje har pæne mennesker – billedkunstnere, forfattere, skuespillere og andet godtfolk – holdt sommerferie i generationer. Og det kan man godt mærke, når man ruller ned ad den solvarme hovedgade.

Der er en stemning af overskud, man ikke finder ret mange andre steder. En laid back fornemmelse af næsten californisk tilsnit. Ind under sin hud kan man mærke roen og selvsikkerheden. Her er folk for at have det rart, for at chille, for at komme ned i gear.

Og sådan er det også på Tisvildeleje Caféen. Personalet består primært af sommerbrune unge mennesker, der tydeligvis kender hinanden og også hænger ud sammen efter arbejdstid.

Freestyle buffet
Klientellet derimod er delt i to grupper: de faste og turisterne, og det er morsomt at iagttage forskellen på, hvordan disse gebærder sig. De faste opfører sig, som om de var på besøg hos meget nære venner, mens turisterne ikke helt kan fatte, hvor afslappet det rent faktisk er.

Og det er helt nede på jorden på Café Tisvildeleje. Menuen består af en række grillretter og en buffet med tilbehør. Hvad enten man vælger fisk, steak, burger, club sandwich eller for den sags skyld salade nicoise, må man selv stykke sin tallerken sammen og blande efter forgodtbefindende, som man ville gøre det til en privat sommersammenkomst.

Til gengæld er det rigtig, rigtig godt, hvad man kan blande af. Og der er ingen pegefingre eller fundamentalistiske rigorister, der kommer efter en, hvis man blander helt freestyle.

Tilbehørsbuffeten kunne byde på en uhyre delikat salat med marinerede hvide bønner, en coleslaw med røde peberfrugter, kål og løg, en grøn salat med blandede sprøde sorter og grillede nye kartofler.

Desuden var der en mindre buffet med dressinger og diverse smågrønt samt artiskokker, tun, oliven, guacamole og rå peberfrugter til brug for salat og sandwich. Alt sammen var friskt, lækkert og meget indbydende. Og det er tilladt at tage to gange.

Suveræn sommerburger
Dagens fisk var grillet laks (98 kroner). Og den sad lige i skabet. God fiskesmag, perfekt stegt, så den ikke var tør. Det samme var tilfældet for kyllingebrystet til gør det selv-clubsandwichen (98 kroner).

Saftigt, mørt og af god kvalitet. »Superlækkert«, lød kommentaren, selv om det hjemmebagte brød gjorde det til lidt af en kraftanstrengelse at bide igennem sandwichen. Og karrydressingen var en lille smule bovlam.

Burgeren (98 kroner) var stegt medium og smagte dejligt af oksekød og trækul, og monteret i en speltbolle sammen med rødløg, guacamole, syltede jalapenos og peberfrugter blev den til en af sommerens absolut bedste burgere. Med en tallerkenfuld af det gode tilbehør desuden en meget mættende frokostoplevelse.

Kaffen (35 kroner per kop) var i orden, men måske en smule tynd i det. Men det kan ikke ændre på, at Tisvildeleje Caféen er et meget behageligt sted i et af de smukkeste områder på Sjælland. En privat grillaften med offentlig adgang og til meget rimelige priser. Fortjente fire store kopper.

***

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home